De TriOptie portefeuille

De trioptie portefeuille

Beste belegger,

Vanaf januari 2022 gaat OptieAcademy een samenwerking aan met Tradersvergelijken.nl waarbij u als belegger onze gloednieuwe optieportefeuille TriOptie kunt volgen. TriOptie vervangt daarmee de aparte Europa en USA-portefeuilles en samen worden deze portefeuilles samengevoegd tot TriOptie.

Via de signaaldienst Tradersvergelijken.nl worden orders via een SMS-service doorgegeven en kunt u als belegger na accordering van de order, deze order bij uw broker laten uitvoeren.

 

Middels semi autotraden worden deze signalen verstuurd naar de eigen beleggingsrekening bij de brokers Mexem, BinckBank of IG.com.

Het voordeel is dat u zelf ‘in control’ blijft en eigen beleggingsbeslissingen kunt nemen, met ondersteuning van beleggingssignalen van OptieAcademy.

Vanaf 1 januari lanceren we de TriOptie portefeuille die via Tradersvergelijken.nl te volgen is. Harry Klip zal voor deze service zorgdragen.

Trio Optie Combinaties:

1) Driepoot long/short,

2) Short strangle,

3) Calendar spreads

Opties kun je op verschillende manieren gebruiken. In mijn tijd als optiehandelaar op Euronext heb ik opties altijd in diverse vormen opti(e)maal gebruikt en geen voorkeur voor aan/ verkopen gehad.

Je kunt opties kopen en schrijven. Ook heb je calls en puts, oftewel totaal 4 mogelijkheden. Daarbij zijn de ‘Grieken’ zeer belangrijk. Bij opties speelt namelijk de factor tijd en bewegelijkheid een voorname rol. Daarnaast kun je inzetten op stijging, daling en zijwaartse markten. Hierbij maken wij gebruik in de TriOptie portefeuille.

 

  • Driepoot is een combi van een short strangle met een directionele optie, namelijk een gekochte call bij een long-driepoot en een gekochte put bij een short-driepoot.
  • Short strangle is een combi van een geschreven put en call, waarbij je eigenlijk geen mening over de koers hebt, want het is geen directionele trade.
  • Calendar spreads, Hierbij ga je een korte optie short en een langere periode long. Dit kan zowel (beide) met calls als met puts. Vaak is dit een licht directionele trade, afhankelijk van de strike prijs van de opties. Eventueel wordt eerst de ene kant ingenomen en pas later de andere kant, zodat de directionele trade groter kan worden.

 

Bedoeling van TriOptie is om zonder al te grote risico’s tot een gedegen rendement te komen:

Driepoten zullen zowel long als short worden ingezet om in te spelen op beide richtingen van de markt. Daarnaast kan deze eventueel doorgerold worden als de koers de verkeerde kant uitgaat en de vooraf gestelde stoploss in het aandeel bereikt wordt, maar doorrollen kan ook afhankelijk zijn van de volatiliteit. Door zowel opwaarts als neerwaarts gerichte posities in te nemen, wordt het risico daarmee verminderd.

Short strangle om een zijwaartse markt te bedienen en van de theta -het wegsmelten van tijds- en verwachtingswaarde- gebruik te maken.

Met Calendar spreads kun je alle kanten op. Intentie is om gebruik te maken van een goede verhouding van gamma long (de gekochte opties) tegen gamma short (geschreven opties).

We hebben de vrijheid om opties in de V.S. en Europa te kiezen en met een tijdsduur van 1 week tot 6 maands opties in voornamelijk aandelen opties.

Bij het (ongedekt) schrijven van opties is een margin benodigd. Om mee te doen met deze portefeuille is een vermogen van minimaal €10.000 nodig.

NB: Het verdient voorkeur om een account bij Mexem te nemen, want Binck heeft niet altijd de Amerikaanse weekopties die we soms gebruiken.

 

Rendement per maand

JaarJanFebMrtAprMeiJunJulAugSeptOktNovDecTotaal winst/verlies (€)
20220 00000000000

De signalen van De TriOptie portefeuille

Prijzen per maand

Abonnementskosten per maand

De abonnementskosten bedragen € 30,= (ex BTW) per maand.

Daarnaast bedragen de SMS service bedragen € 5, = (ex BTW) per maand.

De totale kosten zijn € 35,– = (ex BTW) per maand.

Wie is Harry Klip?

Harry Klip heeft veel ervaring opgedaan als marketmaker op de optiebeurs van Euronext en verzorgt daarom na circa 30 jaar professionele beleggingservaring Optie Masterclasses, Tradeweken en helpt beleggers met coaching.

Harry heeft brede financiele kennis opgedaaan onder andere met het opzetten van een structuur t.a.v. fondsen, fundmanager van een hedgefund, riskmanagement, lid van het management team, contacten met  AFM, DNB, KBC Clearing en was lid van het beleggingscomité bij Today’s.

Klip werkte daarvoor bij Fortis (nu ABN Amro Clearing als derivatenspecialist en was medeoprichter van derivatenbedrijf Sigma derivatives en was en coach van 5 professionele optie- en futurehandelaren, na een brede opleiding bij een groot handelshuis (AOT, nu Binck) en als Futureshandelaar bij Mees Pierson na zijn studie aan de HES Groningen.

Contact gegevens:

Harry Klip (06-31903957)

Email adres: info@optieacademy.nl